Pravilnik o zasebnosti

Vir slike: National security vs. online privacy (phys.org)

Kdo smo

Čebelarsko društvo Novo mesto je društvo ustanovljeno za skupno delovanje in združevanje oseb na podlagi skupne interesne dejavnosti: čebelarstvo. Čebelarstvo je kmetijska dejavnost, zato so vsi čebelarji hkrati registrirani tudi v Čebelarski zvezi Slovenije (zveza čebelarskih društev) in na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, kot rejci živali. Vloga čebel in čebelarjev v naravi je pomembna za večji del rastlinstva, vsekakor pa za večino žužkocvetk, ki so se prilagodile ravno na razplod s  pomočjo žuželk, pretežno čebel. 

Piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja (na primer dodajanje izdelkov v košarico, plačilo, vpis naslova za dostavo naročila) ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovita in prijetna.

Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj omogočajo priročen način za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami spletnih uporabnikov. Na podlagi statističnih podatkov o obiskanosti spletne strani, ki jih prav tako omogočajo piškotki, lahko upravljavci spletnih mest ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Na spletnem mestu cebelarjinm.si  so vklopljeni le nujni tehnični piškotki, ki zagotavljajo delovanje mesta. Sledilnih in drugih piškotkov spletna stran ne uporablja.

Vdelana vsebina iz drugih spletišč

Naše spletno mesto vsebuje spletne strani, na katerih so lahko tudi direktne ali posredne povezave do drugih spletišč, ali elementov na drugih spletnih straneh. Nekateri elementi, kot so videoposnetki ali glasba, so lahko neposredno vdelani v spletne strani z namenom boljše uporabniške izkušnje. 

Čebelarsko društvo Novo mesto ne odgovarja za vsebino niti za kakršnekoli zahteve ali nastavitve teh spletišč in spletnih strani, saj niso pod neposrednim nadzorom društva. Povezana vsebina je lahko drugačna, kot jo uporabnik pričakuje na podlagi imena povezave. 

Čebelarsko društvo Novo mesto se trudi, da poveže le vsebine, ki niso žaljive, ali neprimerne, oziroma so splošno sprejemljive za večino ljudi.

Komentarji

Komentarji na našem spletnem mestu niso omogočeni. Trenutno spletno mesto ne omogoča registracije uporabnikov, kot tudi ne objavljanja prispevkov in tudi ne komentarjev k prispevkom. Iz tega razloga tudi ni povezanih piškotkov, kot tudi ne nastavitev varnosti in zasebnosti.

Edini možen način komentiranja je, da nam pišete e-pismo s pomočjo vašega privzetega poštnega programa na naslov: posta@cebelarjinm.si

S kom delimo vaše podatke

Spletno mesto ne shranjuje posebnih podatkov o obiskih in nima vgrajenih analitičnih orodij, kot je google ali podobnih, zato podatkov o obiskih našega mesta ne delimo z nikomer.

Možnost obstaja, da kateri od vtičnikov programske platforme spletnega mesta pošilja podatke razvijalcu, vendar so to podatki o delovanju mesta cebelarjinm.si. Nameščeni so samo programski dodatki, ki so nujni za funkcionalnost spletišča.

Kam pošiljamo vaše podatke

Ker se dejavnost obiskovalcev našega spletnega mesta ne beleži, se tudi podatki ne pošiljajo, kot tudi ne delijo.

Kako dolgo hranimo vaše podatke

Osebnih podatkov obiskovalcev ne hranimo, izjema so Obvezni piškotki, ki jih ostvari spletno mesto, da zagotovi osnovne funkcije delovanja. Ti piškotki se hranijo trajno, dokler niso zbrisani.

Katere pravice imate nad vašimi podatki

Vsak uporabnik ali obiskovalec spletnega mesta, kot tudi član društva ima pravico do informiranosti v zvezi z zbiranjem in obdelavo njegovih podatkov, prav tako tudi pravico do preklica vsakega soglasja oziroma dovoljenja za zbiranje in obdelavo. 

Pravne podlage za vse v zvezi z osebnimi podatki so v evropski direktivi GDPR in nacionalnem zakonu ZVOP-1.

Terenska svetovalca

Vinko Sajtl
041/546 528

Franc Kobe
051/307-415